Waar ook zichtbaar leven in zit is de chinese/knoflook bieslook.De stengels van vorig jaar kunnen wel weg. Zo krijgen ze de ruimte om te groeien én ik kan makkelijker ervan plukken.
Vorig jaar hadden we een mega-appeloogst van onze sterappelboom. Naast gewoon opeten heb ik veel potten, bakjes en flessen gevuld met appelmoes en appelsap. Maar ik wilde ook proberen of je sterappels kunt drogen. Dat bleek prima te gaan.
Vandaag wilde ik eens proberen of je deze gedroogde appelschijfjes in een appeltaart kunt gebruiken. En dat lukte!
Eerst weekte ik de appelschijfjes een paar uur in mijn zelfgemaakte appelsap. Daarna maakte ik het deeg.
Omdat mij leek dat de geweekte appeltjes het niet zo goed zouden doen in de traditionele laag bovenop het deeg heb ik rozijnen en appeltjes gewoon door het deeg geroerd. Het werd iets meer een beslag dan een deeg. Ik heb het geheel in een taartvorm gestort en zo gebakken. Een goede beslissing want de taart is perfect gelukt!
Appeltaart. Glutenvrij en met rijststroop als zoetmiddel.
Oven voorverwarmen op 175
graden
100 gr amandelmeel
100 gr havermout
50 Teff ontbijtmeel
100 gr dadels, gemalen in
keukenmachine
1 à twee theelepels bakpoeder
125 gr margarine (misschien
dat nog iets minder ook kan)
2 eieren
75 gr rijststroop
Half kopje
sojamelk/amandelmelk
75 gr rozijnen
4 appels in stukjes
Kaneel
Snuf zout
Meng de meelsoorten en doe er
een snuf zout bij. Doe ook het bakpoeder erbij. Een theelepel en nog een
beetje.
Meng de margarine met de
eieren, rijststroop en stukjes dadels. Voeg het halve bekertje melk toe.
Doe het meelmengsel bij het
margarinemengsel en roer goed.
Een half uur laten staan op
een koele plek.
De bakvorm vullen met het
deeg (het is een beetje brokkelig deeg).
Niet alles erin doen maar
genoeg om de hele bodem goed te bedekken.
De appelstukjes, rozijnen en
kaneel meng je door het laatste deeg en verdeel je over de bodem.
Ongeveer 45 minuten in de
oven.
De bodem is in eerste
instantie wat brokkelig maar na goed afkoelen stevig genoeg.