Het gaat vriezen en ik heb nog een paar kropjes andijvie onder een tunnel staan, dus die haal ik er af.
Ze zien er mooi uit.
Aan de palmkool kun je zien dat de temperaturen hoog geweest zijn. Er zit al een dikke knop in. Nog even en hij bloeit. Maar ik denk dat-ie voor die tijd wel de pan in is gegaan.
Het is nog geen zaaitijd maar kiemen kweken kan wel. Eerst een paar uur weken in lauw water en dan dagelijks een paar keer afspoelen. Na een kleine week zijn de kiemen groot genoeg om gegeten te worden.
Soms gaat het mis en dan schimmelt de boel. Ik kan er niet altijd achter komen wat de reden hiervoor is. Misschien is het te koud in huis. Ik zet het bakje daarom ook vaak in het keukenkastje waarin de keukenboiler staat. Daar is het lekker warm. De kiemen worden dan wel bleekscheten maar als ik ze dan een dag op de vensterbank zet worden ze zienderogen groen.
Van de voorraad uien begint de bodem in zicht te komen. De witte uien zijn al op. Hier en daar schimmelt er een en ook zijn er uien die voorzichtig aan aan het uitlopen zijn. Het is lang geleden dat ik zo ver de winter in met mijn uien toe kon.
De laatste wintercourgette is ook op. Hij zag er nog prachtig uit en ging samen met een ui, knolselderij en rode linzen de soep in.
Volgende week gaat het zaaien beginnen. De tuinbonen kunnen voorgezaaid worden.
Op 13 februari is er weer een Reclaim the Seeds dag. Zie: http://reclaimtheseeds.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten